De leukste activiteiten in de buurt!

Hotel 46 is gelegen op een gunstige locatie. Steden zoals Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch zijn makkelijk bereikbaar. Fiets of wandel vanuit het hotel direct de groene natuur van de ‘De Kempen’ in en bezoek de prachtige Kempendorpen in zoals Vessem, Hoogeloon, Netersel en Casteren. In de omgeving zijn vele activiteiten voor jong en oud, zoals hieronder weergegeven.

Nune Ville

Dit herenhuis is gebouwd in 1874. Het is gelegen naast het ouderlijk huis van de kunstenaar Vincent van Gogh, die twee jaar in Nuenen woonde en werkte. In Nune Ville woonde Margot Begemann, de geliefde van Vincent in 1884. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier een Joodse jongen verborgen gehouden. Nu is deze villa op zaterdagen of op afspraak te bezichtigen. Het gehele huis is ingericht met 19e-eeuwse meubels, objecten en schilderijen.

Adres

Berg 24
5671 CC Nuenen
www.salonnuneville.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 24 minuten met de auto

Toverland

Attractiepark Toverland is een deels overdekt attractiepark met maar liefst 35 attracties en shows verspreid over 6 verschillende werelden. Ideaal voor een dagje uit samen met je gezin, familie of vrienden.

Adres

Toverlaan 2
5975 MR Sevenum
+31 (0)77 467 7050 www.toverland.com Plan route

Afstand van Hotel 46: 55 minuten met de auto

Hotel 46 - Toverland

Zoo Veldhoven

Zoo Veldhoven is een kleinschalige dierentuin en geschikt voor jong en oud. De dierentuin staat vooral bekend om de grote collectie aan vogelsoorten. Het park beschikt over diverse speeltoestellen waar de kinderen kunnen spelen.

Adres

Wintelresedijk 51
5507 PP Veldhoven
040 737 0385 www.zooveldhoven.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 4 minuten met de auto

Hotel 46 - Zoo Veldhoven

Dippiedoe

Dippiedoe is een indoor en outdoor pretpark in Best. Het biedt veel verschillende attracties en activiteiten aan voor kinderen van alle leeftijden. Van spannende glijbanen en klimtoestellen tot avontuurlijke indoor en outdoor speelgebieden, Dippiedoe staat voor urenlang plezier en vermaak. Daarnaast organiseert Dippiedoe regelmatig evenementen en feestjes voor verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Kortom, Dippiedoe is dé bestemming voor families op zoek naar een avontuurlijk dagje uit.

Adres

Ekkersweijer 1
5681 RZ Best
0499 330 204 dippiedoe.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 16 minuten met de auto

Muziekgebouw Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven is een eigentijdse concertzaal met een internationale allure. Een akoestische toplocatie die een grote aantrekkingskracht uitoefent op wereldbefaamde orkesten, solisten, bands en artiesten. Jaarlijks vinden ruim 160.000 muziekliefhebbers hun weg naar dit bijzondere gebouw in het hart van Eindhoven!

Adres

Heuvel 140
5611 DK Eindhoven
040 - 265 56 00 www.muziekgebouweindhoven.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 25 minuten met de auto

Het Parktheater

Het Parktheater in Eindhoven is een van de grotere theaters in Nederland. Jaarlijks programmeert het theater meer dan 450 theatervoorstellingen en ontvangt het bijna 300.000 bezoekers. Het Parktheater biedt een gevarieerd programma aan met familievoorstellingen, dans, cabaret, toneel, muziek en opera.

Het theater werd in 1964 gebouwd, toen nog onder de naam Stadsschouwburg Eindhoven. Tussen 2005 en 2007 werd het complex grondig gerenoveerd en uitgebreid met de Philipszaal. Het ontwerp van deze multifunctionele zaal is gebaseerd op Teatro Central in Sevilla, dat werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1989.

Adres

Elzentlaan 50
5615 CN Eindhoven
040 - 2 11 11 22 www.parktheater.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 20 minuten met de auto

Escaperoom District 5531

District 5531 is het leuk en spannend uitje. Ga met elkaar de uitdaging aan en voltooi de escaperoom in een recordtijd. District 5531 is ideaal als teambuildingsactiviteit of als gezellig uitje met je vrienden of familie.

Adres

Troprijt 5
5531 NA Bladel
+31 6 41 86 56 53 district5531.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 21 minuten met de auto

Hotel 46 - Escaperoom District 5531

Flying Bowling

Flying Bowling heeft de beschikking over tien professionele, volautomatische AMF-banen, waarop amateur en wedstrijd-bowler ruim uit de voeten kunnen.Ook met de kleine bowlers wordt er rekening gehouden bij de Flying Bowling. Zo beschikken zij over speciale ballen voor kinderen en kunnen wij de goten kantelen, zodat kinderen optimaal plezier hebben.

Adres

Oortlaan 152
5505 RH Veldhoven
040 253 8836 www.flying-bowling.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 10 minuten met de auto

Hotel 46 - Flying Bowling

Bakkerijmuseum Luyksgestel

In het bakkerijmuseum kun je het eeuwenoude bakkersvak ervaren. Van de bakkerij met de houtoven tot het winkeltje uit grootmoeders tijd: overal ervaar je de unieke beleving van vroeger. In het Bakkerijmuseum wordt nog door echte bakkers ambachtelijk gebakken. Alle uitleg over het baken van 1850 komt aan bod, je krijgt een stukje deeg om zelf je broodje te vormen. Je raakt niet uitgekeken op de vitrines en wanden vol met oude bakkersspullen. Uniek is het snoepwinkeltje waar stroopsoldaatjes, zwart-wit, snoeppapier en nog veel meer lekkernijen te verkrijgen zijn. Ook een rondleiding door de naastgelegen Belt-molen mag je zeker niet missen.

Adres

Kapellerweg 15
5575 BG Luyksgestel
0497 54 13 14 www.bakkerij-museum.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 27 minuten met de auto

Bioscoop Cinema Gold Veldhoven

De bioscoop in Veldhoven staat voor persoonlijke aandacht en biedt gasten comfort van het hoogste niveau. Bij aankomst in de zaal wordt men persoonlijk naar de ruime fauteuils begeleid en wordt de uitgebreide menukaart overhandigd. Tijdens de voorstelling kan er met een druk op de serviceknop een hapje en een drankje worden besteld, welke vervolgens op de plaats geserveerd worden.

Adres

Geer 9
5501 LA Veldhoven
040 442 2222 www.cinemagold.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 10 minuten met de auto

Hotel 46 - Bioscoop deal

Klimrijk Brabant

Test je klimkunsten op het totaal vernieuwde parcours, klauter en klim van de grote speelberg of kom tot rust op het toegankelijke terras van Klimrijk Brabant. Klimrijk Brabant beschikt over Escape Rooms, Individueel klimmen, Picoparcours, speelberg en een terras en restaurant.

Adres

Turfweg 9
5504 RL Veldhoven
040 255 6545 www.klimrijk.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 13 minuten met de auto

Hotel 46 - Klimrijk Brabant

Efteling

Breng een bezoek aan de Efteling waar wonderen bestaan. Dwaal door het sprookjesbos of gil de longen uit je lijf in de Baron. De Efteling is een perfecte activiteit voor jong & oud.

Adres

Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
+31 (0) 416 537 777 www.efteling.com Plan route

Afstand van Hotel 46: 35 minuten met de auto

Hotel 46 - Efteling

Philips Museum

Midden in Eindhoven staat het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Hier is het moderne Philips Museum, dat je meeneemt in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Eerst met elektrisch licht, later bij radio, televisie en de komst van het digitale tijdperk. En op dit moment bevindt Philips zich in de voorhoede van grote omwentelingen in de gezondheidszorg. Altijd met als doel: het leven van mensen verbeteren.

Adres

Emmasingel 31
5611 AZ Eindhoven
040 235 90 30 www.philips.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 18 minuten met de auto

Dynamo Eindhoven

Dynamo, (ontstaan in de jaren ’80) biedt jongeren een plek in het centrum van Eindhoven om zich te ontwikkelen in hun eigen subcultuur. Daar ontstond toen al een professionele vorm van integraal jongerenwerk met sport, hulpverlening, scholing en toeleiding naar werk. Dynamo is een creatief platform voor jong talent. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school in één. In een dynamische leerwerkomgeving ontwikkelt jong talent zich bij Dynamo in dans, muziek, kunst, cultuur, sport en nieuwe media. Ook zijn de subculturen Urban, Rock en Dance vanuit vrijwilligersgroepen sterk vertegenwoordigd.

 

Adres

Catharinaplein 21
5611 DE Eindhoven
040-239 3110 www.dynamo-eindhoven.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 24 minuten met de auto

Safaripark de Beekse Bergen

Ga op safari bij Safaripark de Beekse Bergen. Spot de dieren te voet, of ga met je eigen auto op avontuur, stap in de safaribus of op de boot en leer meer over alle bijzondere dieren.

Adres

Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
088 900 360 www.beeksebergen.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 30 minuten met de auto

Hotel 46 - Safaripark de Beekse Bergen

Eindhoven

Eindhoven is een stad die barst van de energie, en die delen we graag met je. Google eens het woord 'innovatie'. De eerste beelden die je ziet zijn gloeilampen en dat is geen toeval. Ruim 125 jaar geleden bracht Philips het licht naar Eindhoven. Het bedrijf veranderde de stad in een industrieel succesverhaal. Tegenwoordig is Eindhoven een bruisende stad in transitie, een stad die barst van de creativiteit, innovatiekracht, technologie, design en kennis. Of je nu op zoek bent naar high fashion, kleinschalige initiatieven, Dutch design of vintage stores: Eindhoven is dé winkelstad van Zuid-Nederland. Ideaal: winkels in het centrum zijn zeven dagen per week open en allemaal binnen loopafstand van elkaar.

Highlights: Strijp-S & Downtown Gourmet market

Adres

Aalsterweg 316
5644 RL Eindhoven
www.thisiseindhoven.com Plan route

Afstand van Hotel 46: 18 minuten met de auto

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het centrum van de Noord-Brabantse stad Eindhoven. Het museum werd in 1936 geopend. Het Van Abbemuseum is vernoemd naar zijn oprichter Henri van Abbe. Van Abbe was een liefhebber van moderne kunst en wilde Eindhoven daar van mee laten genieten. Het museum stelt vragen op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde. Een bron van verwondering, inspiratie en verbeelding.

Adres

Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
040 238 1000 vanabbemuseum.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 24 minuten met de auto

Beerze Bier Brouwerij

Zin om een echte bierbrouwerij te zien? De Beerze Bier brouwerij organiseert regelmatig rondleidingen en proeverijen, waar bezoekers kunnen kennismaken met het brouwproces en de diverse bieren kunnen proeven. Wij verkopen ook deze ambachtelijke biertjes in ons Restaurant Craft. Daarom raden wij het aan om deze brouwerij eens te bezoeken.

Adres

Jan Smuldersstraat 24A
5512 AZ Vessem
0497 74 55 33 www.beerze.com Plan route

Afstand van Hotel 46: 7 minuten met de auto

Prehistorisch dorp Eindhoven

In hét openluchtmuseum van Eindhoven beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen. Kijk in de agenda wat er op de dag van jouw bezoek te beleven is in het museum.

Ontdek de geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest.

Adres

Boutenslaan 161B
5644 TV Eindhoven
040 252 2281 prehistorischdorp.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 21 minuten met de auto

DAF Museum

In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien. Een fraai dorpsplein, winkeltjes en een garage uit de jaren '30, een replica van het kantoor van de Van Doorne´s en een gezellig café. Maak kennis met de veelzijdigheid van DAF-producten. Bekijk ook de vrachtwagens met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF-geschiedenis. Naast de DAF-bedrijfswagens vindt u hier ook de militaire DAF-voertuigen, DAF-bussen en de DAF-rallyvoertuigen.

Adres

Tongelresestraat 27
5613 DA Eindhoven
040 24 44 364 www.dafmuseum.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 26 minuten met de auto

Grootmeer & Kleinmeer

Het Grootmeer en het Kleinmeer zijn van oorsprong natuurlijke zwakgebufferde vennen, die op de kaart van 1900 nog omgeven zijn door heide Ze zijn ontstaan in de periode na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden. Ze liggen in een gebied dat wat hoger ligt dan de omgeving. Heidevennen worden normaal gevuld door regenwater dat wordt vastgehouden omdat de bodem van zo´n ven slecht doorlaatbaar is, meestal door een klei- of leemlaag. Het Grootmeer werd in het verleden echter ook deels grondwater gevoed waardoor er bijzondere vegetaties voorkwam. Een mooi gebied om lekker te wandelen!

Adres

Merenweg 5
5513 NZ Wintelre
www.vessemdekempen.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 3 minuten met de auto

Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen is een prachtig natuurgebied. Dit natuurgebied bestaat uit zandduinen, bossen en heidevelden. Het is populair bij wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Hier vind je dieren, zoals de zandhagedis en verschillende vogels. Er zijn wandel- en fietspaden om van te genieten. Kortom, de Loonse en Drunense Duinen zijn een geweldige plek voor iedereen die van rust en natuur houdt.

Adres

Schoorstraat 50
5071 RC Udenhout
www.natuurmonumenten.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 34 minuten met de auto

Museum Helmond

Welkom bij Museum Helmond. Ontdek het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal in de grootste waterburcht van Nederland, Kasteel Helmond. Beleef kunst en fotografie in Kunsthal Helmond. In deze moderne kunsthal presenteert het museum tijdelijke fotografie- en kunsttentoonstellingen voor liefhebbers van kunst en cultuur. Kunsthal Helmond is gevestigd in het Boscotondo complex in het centrum van de stad.

Adres

F.J. van Thielpark 7
5707 BX Helmond
0492 587 716 museumhelmond.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 35 minuten met de auto

Kasteel Helmond

Kasteel Helmond bestaat bijna 700 jaar. Het is de grootste waterburcht van Nederland. Het kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1325. Het begon zijn bestaan als verdedigingsburcht bestuurd door kasteelheer Jan III van Berlaer. Het robuuste gebouw lijkt eeuwenlang onoverwinnelijk. Tot een enorme brand in 1549 het kasteel grotendeels verwoest. Eenmaal opgebouwd door kasteelheer Joost van Cortenbach is het veel luxer.

Adres

Kasteelplein 1
5701 PP Helmond
+31 (0)492 587716 museumhelmond.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 35 minuten met de auto

PSV Museum

Reis door de clubhistorie! Maak kennis met de oude helden zoals Jan van Beveren en sambavoetballer Romário. Bewonder de grootste prijzen uit de clubhistorie en beleef rood en wit op een interactieve manier tijdens je bezoek aan het PSV Museum. Bijzondere memorabilia, foto’s en unieke videobeelden zijn voor jou geselecteerd. Met een touchscreen wereldbol vol bijzondere plaatsen een periscoop waarmee je een kijkje in het stadion kunt nemen en het Phoxy Stadion waar een balletje getrapt kan worden is het PSV Museum ook voor kinderen een ware belevenis!

Adres

Stadionplein 4
5616 RX Eindhoven
040 250 5505 www.psv.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 19 minuten met de auto

Beachclub Sunrise

Zin in een dagje met luxe? Dan is Beach club Sunrise de plek. Met zijn ligging aan een meer biedt het een perfecte setting voor een dagje ontspannen en genieten van de zon. Deze hippe plek is ideaal voor een dagje uit. Gasten kunnen hier gaan liggen op luxe ligbedden om zo optimaal te genieten.

Adres

Ekkersweijer 3
5681 RZ Best
0499 37 03 49 beachclubsunrise.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 17 minuten met de auto

Museum ‘T Oude Slot

Museum 't Oude Slot is gevestigd in een 200 jaar oude boerderij die gebouwd is op de fundamenten van het Slot van de Heren van Zeelst. Het behoorde tot het leengoed Valgaten dat in bezit was van de graaf van St. Oedenrode. Het museum beheert een unieke collectie volksprenten uit de 17e eeuw, regionale archeologische vondsten en objecten uit het vroegere leven in de Kempen. Er zijn regelmatig wisselexposities waarbij vaak een verbinding naar deze objecten wordt gemaakt. Naast de expositieruimtes, waaronder een oud bakhuisje en een prentenkabinet, beschikt het museum over een museumtuin met diverse beelden en een museumcafé met een terras.

Adres

Hemelrijken 6
5502 HM Veldhoven
040 253 31 60 www.museumoudeslot.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 12 minuten met de auto

De Ontdekfabriek

In De Ontdekfabriek wordt op een speelse manier kennisgemaakt met wetenschap, innovatie en techniek. Er worden filmpjes vertoond, maar er kan ook zelf ontdekt, gebouwd en ontworpen worden. Er zijn zowel binnen als buiten activiteiten. De ontdekfabriek is gericht op kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Adres

Torenallee 22
5617 BD Eindhoven
deontdekfabriek.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 18 minuten met de auto

Het Waalres Museum

Het Waalres Museum is gevestigd in de voormalige Linnenfabriek Swane uit 1861. Het museum beheert drie verschillende collecties. De grootste collectie is de verzameling historisch damast uit de 16e tot en met de 19e eeuw. De collectie Industrieel Erfgoed bestaat uit voorwerpen die gerelateerd zijn aan het cultureel erfgoed van de gemeente Waalre, waaronder foto’s documenten en objecten van de Metaalwarenfabriek Brabantia. Daarnaast toon het museum elke twee jaar rond Kerstmis de kerststallencollectie, bestaande uit ruim 240 kerststallen.

Adres

Willibrorduslaan 4
5581 GE  Waalre
+31 40 221 6985 hetwaalresmuseum.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 17 minuten met de auto

Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Wat is het verschil tussen een opkammer en een goei kammer? Ken jij het verhaal achter de Smokkelklomp? Ben jij de beste bij de Oudhollandse Spelen? Ontdek de schuilkelder, kom genieten van de prachtige bloemen- en kruidentuin. Dit gezellige museum laat op interactieve wijze zien hoe het Kempische leven was, tot 1950. Unieke gebruiksvoorwerpen van vroeger vormen de basis voor een bijzondere verzameling

Adres

Kapelweg 2
5521 JJ Eersel
www.achtzaligheden.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 18 minuten met de auto

Citycentrum Veldhoven

In Citycentrum Veldhoven vind je veel winkels, restaurants en cafés. Er zijn bekende winkels en kleine winkeltjes, dus voor iedereen is er wel iets leuks te vinden. Je kunt hier ook lekker eten en drinken of gewoon op een terrasje genieten van het lekkere weer. Citycentrum Veldhoven organiseert regelmatig leuke evenementen en activiteiten, dus er is altijd wel iets te doen. Het is een gezellige plek waar mensen graag komen om te winkelen, te eten en te genieten van de sfeer.

Adres

Meent 4
5501 JK Veldhoven
citycentrum.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 10 minuten met de auto

‘s-Hertogenbosch

Gezellige straatjes, een historisch centrum met de machtige Sint-Jans Kathedraal. Het Museumkwartier, de Binnendieze en natuurlijk de local treat ‘Bossche Bollen’; dát is ’s-Hertogenbosch! Maar wie alleen aan historie denkt, heeft het mis! De stad zit boordevol hippe restaurantjes, wijnbars en unieke foodconcepten. Wat dacht je van de spoorzone van de stad, met het Werkwarenhuis en Social Label op de Tramkade. Ontdek de vele design & lifestyle hotspots, de conceptstores en ontelbare boetiekjes. Laat je verrassen!

Adres

Hekellaan 25
5211 LZ 's-Hertogenbosch
www.visitbrabant.com Plan route

Afstand van Hotel 46: 32 minuten met de auto

Tilburg

Een stad die barst van de creativiteit, waar je altijd weer verrassende ontdekkingen doet. Hier leerde Vincent van Gogh tekenen en groeide Guus Meeuwis uit van student tot volksheld. Tilburg heeft vele verborgen pareltjes, maar ook spraakmakende musea, zoals De Pont en het TextielMuseum en een dwaalgebied vol bijzondere winkels in prachtige historische panden. En wat te denken van de hippe Spoorzone, met de LocHal en restaurants waar je heerlijk kunt eten. Of bezoek de Piushaven voor ontspanning op en aan het water. Tilburg is ook een echte evenementenstad met bijvoorbeeld de Tilburgse kermis,  Festival Circolo , Carnaval, de Meimarkt, Koningsdag, Roadburn Festival en Tilburg Ten Miles. Met de Efteling en Beekse Bergen om de hoek, is Tilburg dé bestemming voor jouw vakantie of weekendje weg!

Adres

Heuvelpoort 353
5038 DW Tilburg
www.visitbrabant.com Plan route

Afstand van Hotel 46: 34 minuten met de auto

Vught

Op een steenworp van ’s-Hertogenbosch biedt de idyllische gemeente Vught prachtig cultureel erfgoed, zowel materieel als immaterieel. Perfect te combineren met een bezoek aan Brabants hoofdstad biedt het gezellige dorp galerieën, musea, een diversiteit aan winkels, leuke evenementen en zeer mooie natuur. Het bewonderen van alle bijzondere cultuurhistorische bezienswaardigheden, bekend als de ‘Schatten van Vught’, vult met gemak meerdere dagen, dus Vught is ook uitermate geschikt voor een weekendje weg.

Adres

Secr. van Rooijstraat 1
5261 EP Vught
www.visitbrabant.com Plan route

Afstand van Hotel 46: 27 minuten met de auto

Theater de Schalm

Theater De Schalm is een gezellig theater in Veldhoven. Hier kun je genieten van verschillende soorten optredens, zoals toneelstukken, muziekshows, komedie voorstellingen en dansshows. Het theater is populair bij veel mensen, zowel uit de buurt als van verder weg. Het staat bekend om de fijne sfeer, waardoor de optredens altijd leuk zijn om naar te kijken en luisteren. Theater De Schalm is dus een leuke plek om naar toe te gaan voor alle leeftijden.

Adres

Meiveld 3
5501 KA Veldhoven
040 253 35 78 www.deschalm.com Plan route

Afstand van Hotel 46: 10 minuten met de auto

Nationaal Monument Kamp Vught

Kamp Vught is een triest overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog: het was het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland. Tijdens de oorlog werden er ruim 31.000 joden, verzetsstrijders, politieke gevangenen en andere meestal onschuldige burgers opgesloten en doorgestuurd naar concentratiekampen in Duitsland, waar de meesten een wrede dood stond te wachten. Ook in Kamp Vught lieten 749 mannen, vrouwen en kinderen het leven.

Adres

Lunettenlaan 600
5263 NT Vught
Plan route

Afstand van Hotel 46: 36 minuten met de auto

Natuurpoort TerSpegelt

Gelegen in de Brabantse Kempen en in het Land van de Acht Zaligheden is Natuurpoort TerSpegelt hét startpunt van een mooie tocht door een prachtige bourgondische grensstreek met een rijke historie. Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na en de bossen vormden eeuwenlang het terrein van smokkelaars. Het landschap van de Kempen vertelt verhalen, maar biedt ook een oase van rust. Ga heerlijk fietsen of wandelen door het bos en op heide. Voor kinderen is er een uniek Kabouterpad en voor mensen met een beperking een toegankelijke ommetje. Liever wat meer actie? Bij Natuurpoort TerSpegelt starten diverse mountainbikeroutes en een ruiterpad.

Adres

Postelseweg 88
5521 RD Eersel
natuurpoorten.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 19 minuten met de auto

De Kempen

Het is bijna België, maar gelukkig ligt de Kempen nog nét in Brabant. Want het is een landschap om trots op te zijn. Met een rijke geschiedenis, maar ook om ‘gewoon’ van te genieten. Op bijna alle zandpaden kunnen ruiters en menners hun hart ophalen. Er zijn fietspaden en –routes en wandelen kun je overal waar je voeten je brengen. Over de heide, door het bos, langs slingerende beken, misschien zelfs een stukje over de grens? Want, gelukkig voor de Belgen, daar gaat het Kempenland gewoon verder. En dan die rijke geschiedenis van de Kempen! Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na. De bossen vormden het terrein van smokkelaars, en over de zandpaden liepen marskramers met hun koopwaar in een mand op de rug. Het landschap hier zit vol verhalen.

Adres

Postelseweg 94-96
5521 Eersel
www.staatsbosbeheer.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 16 minuten met de auto

Kunstroute Het Groene Lint

Kunstroute Het Groene Lint is een land-art kunstwerk dat het centrum van Eersel via een 24-km lang kunstwandelpad met het centrum van Eindhoven verbindt. Een groen lint van natuurlijke elementen in de vorm van vlechtheggen, dat een leidraad vormt waarlangs de wandelaar zijn voettocht volgt. Het ontwerp van dit kunstwandelpad is gemaakt door de Amsterdamse kunstenaar Annet Bult.

Het Groene Lint slingert door het landschap en volgt daarbij een route langs drie waterlopen, Gender, Run en Dommel. Daarbij verkent de heg de ruimte en zoekt daarin een weg van boom naar boom.

Adres

Markt 30a
5521 AN Eersel
kunstroutehetgroenelint.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 16 minuten met de auto

Bosschuur De Meren

Verscholen in de bossen, op de weg van Wintelre naar Vessem, niet ver van “Het Groot Meer“ ligt “Bosschuur de Meren“. Nou… een bos-schuur. Meer een bos-villa! Het was ooit een schuur voor bosarbeiders. Deze schuur werd, mede dankzij een grote groep vrijwilligers, omgebouwd tot een natuurbelevingscentrum. In januari 2013 werd de Bosschuur volledig door een brand verwoest. Een nieuwe (oude) bos-schuur/bos-villa werd herbouwd op dezelfde plek. Een bijzondere plek! Lekker spelen met water en zand, een hut bouwen en een natuurwandeling maken. Een plek waar je de vogels hoort zingen, waar je een ree tegen kunt komen of het spoor van een vos kunt volgen. Het kan allemaal bij de Bosschuur!

Adres

Merenweg 2a
5513 NZ Wintelre
bosschuur.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 3 minuten met de auto

Piet Hein Eek

Op Strijp-R vind je het pand van internationaal befaamd designer Piet Hein Eek. En misschien heb je het al gehoord: naast een werkplaats, showroom, winkel, hotel en restaurant vind je boven een galerie, waar elke drie maanden een andere expositie wordt gehouden.

Adres

Halve Maanstraat 30
5651 BP Eindhoven
040 285 66 10 pietheineek.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 17 minuten met de auto

Ballorig Veldhoven

Ga spelen bij de leukste binnenspeeltuin van Veldhoven: Ballorig! Onbezorgd rennen, klimmen, springen en klauteren. Kinderen kunnen zich eindeloos uitleven in dit speelparadijs en als ouders heb je er geen omkijken naar. Kinderen vermaken zich en Ballorig ruimt alles weer op!

Adres

De Run 5201
5504 DC Veldhoven
www.ballorig.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 13 minuten met de auto

Motion Experience

Motion Imagination Experience is een immersive experience waarbij de bezoeker wordt meegenomen in een verbeeldingswereld van beeld, geluid en interactie. Deze unieke combinatie prikkelt je zintuigen en laat je even aan de realiteit ontsnappen.

Ontdek, lach en verwonder. Ervaar deze nieuwe beleving en laat je verrassen door lichtspektakels met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur?

Adres

Piazza 64 / 2e verdieping
5611 AE Eindhoven
motionexperience.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 22 minuten met de auto

Ton Smits Huis

Eind 1983 opende museum Ton Smits Huis haar deuren. Dit in Eindhoven gevestigde museum is geheel gewijd aan beeldend kunstenaar Ton Smits (1921-1981). Zijn artistieke nalatenschap vormt de kern van de museumcollectie. Deze collectie telt circa twintigduizend originele cartoons en potloodschetsen én enkele honderden schilderstukken. Museum Ton Smits Huis belicht tevens het levensverhaal van deze kunstenaar, de onderscheidingen die hij heeft ontvangen en zijn succesvolle carrière als publicist van cartoons in Amerikaanse dagbladen en tijdschriften.

Naast de wisselexposities met een thema van het werk van Ton Smits wordt ernaar gestreefd ook werk van andere exposanten voor het voetlicht te brengen.

Adres

Jacob Reviuslaan 25
5644 TP Eindhoven
tonsmitshuis.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 19 minuten met de auto

De Heilige Eik

Deze idyllische en prachtig gelegen Onze Lieve Vrouwe kapel in de bossen langs de Beerze, is een van de drukbezochtste in Brabant met duizenden bezoekers per jaar. Maak hier een mooi wandeling en steek een kaarsje aan. Het voorste deel van de kapel is altijd open. Een kaarsje opsteken kan in het achterste gedeelte dat van zonsopgang tot zonsondergang open is. Verder is het een prachtige wandeling door de bossen en langs 'de stroom'.

Adres

Proosbroekweg 11
5688 Oirschot
www.odulphusvanbrabant.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 18 minuten met de auto

Oirschotse Heide

De Oirschotse Heide is een groot heide- en stuifzandgebied. Het bijzondere is dat dit terrein ook wordt gebruikt als militair oefenterrein. Bezoek hier landschapskunstwerk Loopgraaf voor de Vrede, een loopgraaf vermomd als vredesteken. Wil je het gebied betreden, let dan goed op: betreden is in dit geval op eigen risico.  Je kunt geconfronteerd worden met oefenende militairen die in zware legervoertuigen voorbij razen. Je ziet brede spoorafdrukken als bewijs hiervan in het zand.

Adres

Eindhovensedijk 42
5688 Oirschot
www.visitoirschot.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 9 minuten met de auto

E3 Strand

Het E3 Strand is een mooi strand aan de rand van Eersel. Het heeft een groot meer omgeven door bossen, perfect voor zwemmen. Je kunt er ook wandelen en fietsen in de natuur. Met zijn rustige sfeer en veel te doen, is E3 Strand een perfecte plek voor gezinnen en vrienden die een leuke dag buiten willen doorbrengen. Het is geopend vanaf 1 mei tot 30 september.

Adres

Buivensedreef 10
5521 RN Eersel
www.e3strand.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 14 minuten met de auto

Landgoed Baest

Monumentaal en indrukwekkend. Een prachtig landgoed met vele lommerrijke wandelpaden en daarmee een van de mooiste wandelgebieden van de omgeving. Ervaar de rust, stilte en bezinning...

Landgoed Baest is gelegen in de gemeente Oirschot, tussen Tilburg en Eindhoven. Het Landgoed is maar liefst zo'n 500 hectare groot. Het bestaat grotendeels uit bos, maar ook uit weidlanden en prachtige waterpartijen. Het hoofdhuis en diverse gerestaureerde bijgebouwen vormen tezamen een idyllische, van oorsprong Middeleeuwse nederzetting. De gebouwen worden particulier bewoond en zijn daarom niet openbaar toegankelijk, wel vanaf een afstand te bezichtigen.

Adres

Dr. Jan van de Mortellaan 3
5091 JJ Oost- West- Middelbeers
013 514 35 60 www.landgoedbaest.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 14 minuten met de auto

Natuurgebied De Kampina

Vroeg in de ochtend, als het witte veenpluis en de nevel de heide streelt, is de Kampina een sprookjeswereld. Onderweg kom je misschien paarden of runderen tegen. Of de grote zilverreiger die in een spiegelglad ven naar visjes loert. Vergeet niet het zuiden van de Kampina. Daar vind je het beekdal van de Beerze en het cultuurhistorische landschap van Balsvoort.

Adres

Koevoortseweg 24
5281 SC Boxtel
www.natuurmonumenten.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 24 minuten met de auto

Zwembad Molenvelden

Bij zwembad Molenvelden kun je heerlijk ontspannen in het zwembad. Het zwembad is een geweldige plek voor families en vrienden om samen te spelen en te zwemmen. Naast het zwembad bevindt zich ook een gezellig café, waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een lekkere maaltijd. Kortom, het zwembad en café van Molenvelden zijn de perfecte plekken om te ontspannen en te genieten tijdens je vakantie.

Adres

Banstraat 25
5506 LA Veldhoven
085 083 17 67 www.kempenrecreatie.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 7 minuten met de auto

GlazenHuis Lommel (BE)

GlazenHuis is een modern glazen paviljoen waar het gloeit van de creativiteit. In het glasatelier blazen glaskunstenaars, designers en studenten bijna dagelijks hun ideeën leven in. Bewonder, beleef en blaas uit. GlazenHuis organiseert jaarlijks twee expo’s met kunstwerken van gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan groeps- en soloprojecten, en een eigen unieke collectie glaskunstwerken. Vanuit de tentoonstellingsruimten kan je binnenkijken in het glasatelier en de iconische spiraalvormige trap beklimmen: de 30 meter hoge glazen torenspits is ongetwijfeld het hoogtepunt van je bezoek!

Adres

Dorp 14b
3920 Lommel
+32 11 399 601 glazenhuis.be Plan route

Afstand van Hotel 46: 38 minuten met de auto

Het Klankenbos (BE)

Het Klankenbos is een unieke collectie klankkunst in openlucht. Tussen de bomen van Het Klankenbos zit een unieke verzameling klankinstallaties verscholen. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Het Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden. De omvang van de collectie en de permanente toegankelijkheid zijn ongezien in Europa. Al meer dan 15 jaar is Het Klankenbos een uniek openluchtmuseum waar de actieve beleving centraal staat.

Adres

Toekomstlaan 5
3910 Pelt
+32 11 61 05 10 www.klankenbos.be Plan route

Afstand van Hotel 46: 32 minuten met de auto

Brouwerij Vandeoirsprong

Al eeuwen wordt er bier gebrouwen in Oirschot. Met name het bier van voormalig brouwerij De Kroon. Die brouwerij is nu helemaal terug en heet Vandeoirsprong.

De familie De Kroon en Kroon bier zijn niet voor niets begrippen. Alle zintuigen schreeuwen bier vanaf het moment dat je ons terrein opkomt. Dat willen we niet voor ons zelf houden maar delen. Met iedereen die zin en tijd heeft. En we hebben voor iedereen wat wils. De brouwerij natuurlijk, ons Proeflokaal, het museum, het terras en verschillende ruimtes voor feesten en partijen.

Adres

Koestraat 20
5688 AH Oirschot
0499 572 002 www.vandeoirsprong.nl Plan route

Afstand van Hotel 46: 16 minuten met de auto

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, maak kennis met onze arrangementen en ontdek onze aanbiedingen.